Loodslab vervangen

De Echte dakdekker voor al uw dak werkzaamheden, renovaties en lood en zinkwerk. De meest betrouwbare en vakbekwame dakdekker bij u in de regio!

Wij bellen u terug

Laat uw gegevens achter

De Echte Dakdekker

Loodslab vervangen

Een loodslab vervangen, hoe doet u dit en wat is een loodslab eigenlijk? Een loodslab is een loden strook dat veelal wordt gebruikt ter afdichting op daken. De loodslab zorgt ervoor dat er geen water komt tussen bijvoorbeeld een aansluiting op uw dak. Een loodslab gaat ongeveer zo’n 30 tot 40 jaar mee. Wanneer een loodslab aan vervanging toe is en deze begint te scheuren, kan dit tot flinke wateroverlast leiden. In dit geval is het noodzakelijk dat u uw loodslab zo snel mogelijk laat vervangen of repareren.

Een loodslab vervangen is geen eenvoudige klus. Het vervangen van een loodslab vergt expertise, maatwerk en het juiste materiaal. Wanneer de loodslab niet op de juiste manier wordt gemonteerd, kan er alsnog op korte termijn een lekkage ontstaan.

Ervaart u momenteel overlast van een lekkage of is uw loodslab aan vervanging toe? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij delen graag onze kennis en expertise!

Onze kennis, expertise en voordelen

0 +
Jaar ervaring

Wij staan klaar

Voor het vervangen van uw loodslab

Goed om te weten

De functie van een loodslab

Een loodslab, ook wel bekend als bladlood of daklood. Een loodslab heeft meerdere functies, waaronder de twee belangrijkste: het afdichten van twee delen op uw dak en uw woning isoleren. Wat betreft het afdichten, wordt de loodslab gebruikt om twee elementen tegen elkaar af te dichten. Denk hierbij aan een schoorsteen, dakkapel of delen in de gevel. In dit geval zorgt de loodslab ervoor dat de opening of kier wordt afgedicht.

Ook draagt de loodslab bij aan optimale isolatie. Niet alleen zorgt de lab ervoor dat er geen vocht het huis binnen kan treden, ook houd de loodslab de warmte binnen. Elke kier of spleet kan ervoor zorgen dat er warmte uit uw woning ontsnapt, een loodslab dient ervoor om dit te voorkomen.

30

Jaar ervaring in het vervangen van uw

Loodslab

0 +

Succesverhalen per jaar

0 %

Tevredenheidsscore

Ons werkproces

Wij doorlopen met u graag de volgende stappen

Maak vrijblijvend een afspraak

Vul vrijblijvend het offerteformulier in of maak direct telefonisch een afspraak.

Ontvang een offerte op maat

U ontvangt van ons een overzichtelijke offerte met duidelijke prijzen.

De monteur komt bij u langs

Een opgeleide en deskundige monteur komt bij u langs om de werkzamheden te verrichten.

Wij gaan voor 100% tevredenheid

Wij vertrekken pas wanneer u 100% tevreden bent met het resultaat.

Wij staan klaar

Voor al uw dak werkzaamheden

Laat tijdig uw loodslab vervangen

Wanneer een loodslab te vervangen

Een loodslab kan tussen de 30 en 40 jaar mee gaan, mits u deze goed en regelmatig laat onderhouden. Na deze periode of bij lekkage is het dan toch nodig de loodslab te laten vervangen. Er kunnen met de jaren scheuren en kieren in het lood ontstaan omdat het materiaal dunner wordt. Dit kan vervolgens leiden tot lekkages met alle gevolgen van dien.

Ook blijft er altijd de mogelijkheid dat de loodslab niet op de juiste manier is aangebracht. Door minimale slijtage van het materiaal kan de loodslab gaan schuiven en gaan lekken. Het is belangrijk dat u de loodslab laat vervangen door een specialist. Wij zullen de situatie beoordelen en wanneer vervanging van de loodslab noodzakelijk blijkt, leveren wij passend maatwerk. De Echte Dakdekker werkt alleen met het beste materiaal en garandeert u hoogstaand maatwerk.

Offerte nodig?

Vraag 'm aan via dit formulier